Genealogie van Poortvliet - Gorissen

  Thuispagina | Gastenboek | Contact

   Nieuw | Inleiding | Kwartierstaten | Links | Mijn Geneanet | Blog | Site-inhoud


Inleiding

Hoe is het zo begonnen

Als kind al vond ik het interessant om te weten hoe mijn overgrootouders heetten en hoe de familie in elkaar zit. Daarvan getuigen diverse kladjes met uitgetekende stambomen.
Van mijn grootmoeder kreeg ik ook foto's van een aantal voorouders.
In 1989 werd door een neef van mijn moeder de kwartierstaat van de zuster van mijn grootmoeder gepubliceerd in het boek "Onze Voorouders", kwartierstaten en stamreeksen van leden van de afd.Rijnland van de NGV. Mijn grootmoeder heeft er voor gezorgd dat ik dit boek .
Begin 2003 is het zoeken naar de voorouders van mijn kinderen pas echt op gang gekomen. Veel informatie bleek te vinden op het internet. Al snel vond ik het genealogie programma Aldfaer, waarin de gegevens netjes verwerkt kunnen worden en leuke rapporten worden gemaakt. In de familie bleken al enkele overzichten met voorouders te bestaan. Die zijn het raamwerk geworden, waarin de nieuw gevonden feiten ingepast zijn.

Verantwoording

De meeste gegevens heb ik via het internet verzameld en zijn nog niet door mij gecontroleerd in de archieven. Houdt daar rekening mee als u gegevens wilt overnemen voor uw eigen stamboom. Voor eigen gebruik mag u de gegevens overnemen. Voor gebruik in publicaties moet u toestemming vragen aan mij. Wilt u altijd aan mij doorgeven als u iets van deze site overneemt! Zo weet ik waar de informatie terecht komt en kan een netwerk rond de diverse familie-onderzoeken ontstaan, waarin we elkaar kunnen helpen en aanvullen.
Het overzicht is zeker niet compleet en mogelijk zijn gegevens niet correct overgenomen of geïnterpreteerd. Aanvullingen en correcties zijn daarom altijd welkom evenals foto's en ander materiaal die de familiegeschiedenis in beeld kunnen brengen.
Heeft u aanvullingen, correcties, wilt u meer weten over (een deel van) een familie op deze site; of bent u zelf met onderzoek bezig naar (een deel van) een genoemde familie, neem dan contact met mij op.

Met dank aan

Diverse familieleden en medegenealogen. Vooral via een aantal familie-websites en enkele historische verenigingen, die bij de "links" genoemd worden, ben ik één en ander te weten gekomen. Ook de leden van de Yahoo genealogie groepen van Zeeland, Zuid-Holland en de Zuid-Hollandse Eilanden hebben mij nogal eens vooruit geholpen.
Het vergt te veel om alle namen van contact personen te noemen ik zou er zeker een paar vergeten, maar bij deze iedereen heel hartelijk bedankt voor de medewerking.
Mijn volledige database van personen met een geboortedatum langer dan 100 jaar geleden is doorzoekbaar via Geneanet.

Naar boven


Laatst gewijzigd op 6 maart 2012
©2009-2012 Tineke van Poortvliet